Fogyasztói Jogok

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Kérünk, hogy figyelmesen olvasd át az Általános Szerződési Feltételeket (a továbbiakban: ÁSZF) és csak abban az esetben vásárolj a www.autohifidvd.hu webáruházunkban (a továbbiakban: Webáruház), ha minden egyes pontjával egyet értesz.

Jelen ÁSZF magatartási kódexre nem utal. Jelen ÁSZF-ben foglaltakkal összhangban az egyedi megrendelések alapján megkötésre kerülő szerződések nem minősülnek írásban megkötött szerződésnek, azok elektronikus formában kerülnek megkötésre, távollévők között megkötött szerződésnek minősülnek, a szerződés nyelve a magyar.

Jelen ÁSZF-et, valamint Adatkezelés tájékoztatónkat az egyes megrendeléseket visszaigazoló e-mailekhez is csatoljuk.

A Webáruházunkban megvásárolható termékekkel, a megrendelésekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk.

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg

 1. Üzemeltető/ Eladó adatainak ismertetése, a vevő, a fogyasztói szerződés
 2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
 3. A kínált termékek kategóriánkénti besorolása
 4. Rendelési információk
 5. A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
 6. Fizetési lehetőségek
 7. Rendelés menetének bemutatása
 8. Csomag átvétel ismertetése
 9. Szállítási idő, a Szállító adatai
 10. Garancia (jótállás), szavatosság (hibás teljesítés esetén)
 11. Az elállási jog ismertetése
 12. Elállási jog gyakorlásának menete
 13. Vitarendezés, jogorvoslat
 14. Adatkezelési nyilatkozat

 

 1. Üzemeltető/ Eladó adatai és a vevő, fogyasztói szerződés

Az Üzemeltető/ Eladó adatai:

Weboldal: www.autohifidvd.hu

Cégnév: SMARTOONS KFT.
Székhely: 1134 Budapest, Apály utca 4/a. X. emelet 39.
Cégjegyzékszám: 01-09-382313

Nyilvántartja: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 29179242-2-41

Elektronikus elérhetőség: info@autohifidvd.hu

Telefonszám: +36 1 444 9990

A Vevő:

A Webáruházban a megrendelést leadó vevő lehet fogyasztó vagy vállalkozás.

Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

Vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy.

 

Fogyasztói szerződés: az eladó, mint vállalkozás és a vevő, mint fogyasztó között létrejött szerződés, melyre a hatályos Ptk. és a fogyasztóvédelmi szabályok szerint eltérő rendelkezések vonatkoznak. Lásd bővebben jelen ÁSZF-nek az Elállásra és a Jótállásra és Szavatosságra vonatkozó részeit.

 

 1. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A honlapunkon található termékek kizárólag on-line, házhoz szállítással rendelhetők meg.

Üzemeltető/ Eladó kizárólag az alábbiak szerinti szervizben történő beszerelést ismeri el szakszerű beszerelésként, amennyiben vevő a beszerelést követően felmerülő esetleges hiba miatt reklamációval él az Üzemeltető/ Eladó felé:

AUDIOSZERVIZ

Honlap: audioszerviz.hu

Cégnév: Herrnböck és Gótzy Kft.

Székhely: 1158 Budapest, Drégelyvár utca 48.

Telefonszámok: 320-8888; 06-20-460-5260

Nyitva tartás: H 9-18, K-P 9-17

Felhívjuk a figyelmet, hogy a beszerelési munkára garanciát a szerviz vállalja. Amennyiben nem a fent megjelölt szervizben kerül sor a beszerelésre, úgy hiba esetén azt vélelmezzük, hogy a beszerelés során vagy azt követően felmerült hiba oka nem az általunk forgalmazott termékben van.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nem teljes kompatibilitásból adódó anyagi károkat Üzemeltető/Eladó nem köteles megtéríteni (például, de nem kizárólagosan abban az esetben, ha az autóhifi valamilyen okból nem kompatibilis a gépjárművel, ezért nem kerül beszerelésre az egység). Vevő a saját felelősségre és megfelelő tájékozódást követően történt rendelése esetén tesz eleget alapvető vevői gondosság követelményének. Vevőnek a saját tévedéséből, esetleges mulasztásából eredő, így különösen az elvárható gondosság elmulasztásából eredő költségeit, kárát Üzemeltető/ Eladó nem köteles megtéríteni.

 

 1. A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak

– Gyári kinézetű Android vagy Windows Rendszerű Autós Multimédia – Autó-Hifi
– Autó Elektronikai Kiegészítők

A vételár és szállítási díj. A Webáruházunkban szereplő árak bruttó árak, melyek az ÁFÁ-t tartalmazzák, valamint tartalmaznak minden felmerülő költséget, úgy mint csomagolási és házhoz szállítási díjat is 50.000,-Ft-ot meghaladó megrendelés esetén. Az 50.000,-Ft-ot el nem érő összeg alatti rendelések végösszegéhez 6.500,-Ft szállítási díjat számítunk fel.

 

 1. Rendelési információk

A Webáruházban való vásárlás regisztrációt követően, online, továbbá telefonon lehetséges. Választható rendelési, fizetési, szállítási módok:

 1. Utánvétel

Fizetés készpénzben átvételkor.

Az utánvétel díja (a szállítási díjon felül értendő) a legalább 50.000,-Ft összegű rendelés esetén 6.500,-Ft, míg 50.000,-Ft összeg alatti rendelés esetén 1.500,-Ft, melyet előreutalás útján kérünk rendezni.
A szállítási idő várhatóan 3-5 munkanappal hosszabb, mint előre utalás esetén.

 

 1. Közvetlen banki átutalás (előre utalás)

Fizetés közvetlenül az Eladó bankszámlájára.

Megjegyzésként (a közleményben), kérjük, tüntesd fel a rendelés azonosítóját.

A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik, várhatóan 1-13 munkanap.

 

 1. Beszereléssel (Beszerelő Műhelyünkben)

Időpont egyeztetésre 10.000,-Ft előleg utalandó Eladó bankszámlájára.

A rendelés a műhelyben várja a Vevőt.

A Vevő a beszerelést követően köteles kiegyenlíteni a beszerelés díjat, és a rendelés fennmaradó részösszegét. (Budapest 15. kerület)

 

 1. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása maximum 1-3 munkanap melyről e-mailben értesítjük a vevőt. A végösszeg megérkezését követően a terméket általánosan 2 munkanapon belül postázzuk. Az esetlegesen felmerülő postázási késedelemről e-mailben haladéktalanul értesítjük a vevőt. A visszaigazolásban megadott szállítási határidő tájékoztató jellegű, a webáruház üzemeltetőjének (Eladónak) a szerződés teljesítésre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:220.§ (1) bekezdése értelmében 30 nap áll rendelkezésére. Az üzemeltető (Eladó) kezdeményezésére az üzemeltető és a vásárló közös megegyezéssel ettől eltérő teljesítési határidőben is megállapodhat.

A megrendelés megtörténtének egyszerű visszaigazolása nem minősül szerződéskötésnek. E körben vevő a megrendeléssel kifejezetten tudomásul veszi és elfogadja, hogy a raktárkészlettől és gyártótól történő megrendelés lehetőségétől is jelentős mértékben függ az Üzemeltető/Eladó lehetősége a teljesítésre. Üzemeltető (Eladó) fenntartja a jogot, hogy – részben vagy egészben – elálljon a szerződéstől, és visszautasítsa a megrendelés teljesítését. Részben történő teljesítésre kizárólag a vásárlóval történő egyeztetést követően kerülhet sor. A rendelés vételárának előre történő fizetése esetén visszautalásra kerül a teljes összeg arra a bankszámlaszámára, amelyről az utalás történt az Üzemeltető/ eladó részére.

A szerződés a megrendelésre a második üzemeltetői/eladó e-mailben megküldött díjbekérő szerinti vételár megfizetésével jön létre, mely tartalmazza az Üzemeltető/ Eladó bankszámlaszámát és fizetendő vételár összeget is. Az átutalást követően kerülnek kiszállításra a megrendelt termékek.

A termékekről szereplő képek bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek, és részben eltérhetnek a valóságostól. Üzemeltető (Eladó) Társaság nem vállal felelősséget a gyártó által mellékelt esetleges technikai ismertetőknek az Üzemeltetőn/ Eladón kívül álló okok miatt történő, előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

 

 1. Fizetési lehetőségek
 1. Banki előreutalás
 2. Utánvétel

 

 1. A rendelés menete

BANKI ELŐREUTALÁS esetén:

 1. Helyezd a kosárba a megvásárolni kívánt terméket/termékeket
 2. A szállítási adatok kitöltését követően válaszd a “KÖZVETLEN BANKI UTALÁS” vásárlási opciót
 3. Kattints a “MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE” gombra, melynek során a jelölő négyzet kipipálásával kifejezetten elfogadod az Általános Szerződési és Felhasználási feltételeket
 4. Ezzel elküldöd részünkre a rendelésedet, melyet kollégánk előkészít, és az általad megadott e-mail címre hivatalos díjbekérőt küld. Ebben megtalálod a rendelés részleteit és a bankszámlaszámot. Az utalást követő 1-13 munkanapon belül küldjük a terméket GLS futárszolgálattal.

 

 1. Csomag átvétele

A számlát és a garancia levelet (jótállásra vonatkozó nyilatkozat) e-mailben küldjük, mellyel környezetbarát és jövőbe mutató irányelvünket követjük.

FONTOS: Kérjük a csomagot a futár jelenlétében átvételt megelőzően átvizsgálni. Amennyiben esetlegesen észlelhető a csomagon bármilyen sérülés, mely feltehetően a vásárolt termék funkcióbeli vagy külalakbeli elváltozását eredményezheti, kérd jegyzőkönyv felvételét és a csomagot ne vedd át. A jegyzőkönyvben foglaltakat kivizsgáljuk, és jogszabályokban foglaltaknak megfelelően járunk el a teljesítés vagy a szerződés megszüntetése esetén az elszámolás során.

 

 1. Szállítási idő, a Szállító adatai

A megrendelt terméket/termékeket a fizetést követően 1-13 munkanapon belül postázzuk GLS futárszolgálattal. Szállítási idő 1-2 munkanap a megrendelt termék(ek)nek a GLS futárszolgálat által történő átvételétől számítva. A csomag útja nyomon követhető az általunk megadott követési számmal a GLS hivatalos honlapján.

A Szállító adatai:

Cégnév: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

Székhely: 2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.

Cégjegyzékszám: 13-09-111755

Elérhetőség: https://gls-group.com

 

A megrendelt termékek kiszállíttatását Magyarországon és az EU országaiba tudjuk vállalni.

 

 1. Garancia (jótállás) és szavatosság

A garancia (jótállás):

Amennyiben a vevő nem minősül fogyasztónak, abban az esetben termékeinkre 1 év garanciát vállalunk. Termék meghibásodása esetén e-mailben vedd fel velünk a kapcsolatot. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Előre megfizetett szállítási opcióval visszaküldött csomagokat vesz át szervizközpontunk, más esetben visszaküldi a feladónak!

Amennyiben a vevő fogyasztónak minősül, abban az esetben a következő szabályok alkalmazandók:

A jótállás időtartama:

 1. a) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,
 2. b) 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,
 3. c) 250 000 forint eladási ár felett három év.

E határidők elmulasztása – a (4) bekezdésben foglalt kivétellel – jogvesztéssel jár.

(2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

(3) Ha a fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.

(4) A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

Üzemeltető/ eladó a fogyasztási cikkel együtt a jótállási jegyet a fogyasztó rendelkezésére bocsátja.

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

 

A szavatosság (hibás teljesítés esetén):

 

Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint

 1. a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek – másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
 2. b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, – a (2a) bekezdés szerinti kivétellel – a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

(2a) Fogyasztó és vállalkozás közötti – ingó dolognak minősülő áru adásvételére, digitális tartalom szolgáltatására vagy digitális szolgáltatások nyújtására irányuló – szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági jogai gyakorlása keretében a hibát a kötelezett költségére maga nem javíthatja ki, illetve mással sem javíttathatja ki azt.

(3) Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A jogosult a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a kötelezettnek megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a kötelezett adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

A jogosult a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a kötelezettel közölni.

Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a jogosult felelős.

A kellékszavatossági igény elévülése:

(1) A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el.

(2) Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen.

(3) Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni.

(4) A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik.

 

Termékszavatosság:

Vállalkozás által fogyasztónak eladott ingó dolog (ezen alcím alkalmazásában: termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy – ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges – a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

 

 1. Elállás joga (távollévők között kötött szerződés esetén, indokolás nélkül)

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletnek a távollevők között kötött szerződésekről szóló, (IV. Fejezet az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződésekre vonatkozó különös szabályok) szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli. Az elállásnál a termék árát abban az esetben fizetjük vissza, ha a vevő eredeti csomagolásban, számlával, papírokkal saját költségére küldi vissza a terméket. Az utávéttel visszaküldött csomagok átvételét megtagadjuk. A cégünk azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet szerint meghatározott esetekben nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ezek különösen – a webáruházban található termékek körére tekintettel – az alábbiak:

 1. Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő általa szabott igények alapján, egyedi kérésének megfelelően került előállításra
 2. Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.
 3. Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

Cégünk a kormányrendelet értelmében a termék visszaküldését követően legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

A törvény további részletei megtekintése az alábbi linken:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1400045.kor

 

 1. Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben szeretne elállási jogával élni, azt e-mailben megteheti a fent említett elérhetőségünkre küldve.

Fontos: A termék rendeltetésszerű használatára figyeljen, mert a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megtérítése a Vevőt terheli!

 

 1. Vitarendezés, jogorvoslat

Az Eladó és a Vevő-Fogyasztó lehetőség szerint békés úton rendezi a felmerülő vitás kérdéseket.

Panaszkezelés: az e-mailben elküldött vagy telefonon jelzett panaszokat 30 napon belül kivizsgáljuk, a kivizsgálás eredményéről a vevőt tájékoztatjuk.

Vevő – amennyiben fogyasztónak minősül – a vitarendezés érdekében a Megyei kormányhivataloknál működő fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat. További információk a fogyasztóvédelmi hatósággal kapcsolatban az alábbi linken olvashatók: https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/fogyasztovedelmi_hatosag

Vevő – amennyiben fogyasztónak minősül – jogosult továbbá a Fogyasztóvédelmi Békéltető Testülethez fordulni, a megyénként működő egyes békéltető testületek elérhetőségei a következő linken találhatók: https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/bekelteto_testuletek

Üzemeltető/ Eladó székhelye szerinti békéltető testület:

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Levelezési cím: 1253 Budapest Pf. 10.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Elnök: Dr. Inzelt Éva Veronika

Honlap cím: www.bekeltet.bkik.hu

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Vevő – amennyiben fogyasztónak minősül – jogosult továbbá az Európai Fogyasztói Központhoz fordulni: https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/europai_fogyasztoi_kozpont

On-line vitarendezési lehetőség fogyasztók részére: https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/online_vitarendezes_2

Vevő jogorvoslattal élhet a lakóhelye/székhelye szerint illetékes járásbíróság előtt is.

 

 1. Adatkezelés

Az webáruház használata alatt a www.autohifidvd.hu részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki harmadik fél számára, kivéve a Futárszolgálatnak aki a megrendelést kézbesíti. A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a www.autohifidvd.hu kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megadott adatokat csakis a megrendelés teljesítéséhez használuk fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

Adatai törlését, módosítását kérheti e-mailben az info@autohifidvd.hu e-mail címen.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruházunk böngészésével, illetve megrendelés rögzítésével elfogadja a www.autohifidvd.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

 


*Gyári kinézetű Autós Multimédia verhetetlen áron, akkor a www.autohifidvd.hu a legjobb választás.*